Katılanlar: Oya, Pınar, Çiğdem, Tuğrul, Emre, Sevgi, Refik, Nina, Nurcan.
Notları burada okuyabilirsiniz.
Katılanlar: Oya, Pınar, Çiğdem, Tuğrul, Emre, Sevgi, Refik, Nina, Nurcan.
Notları burada okuyabilirsiniz.
Koordinasyon grubu gün içinde önce Başkan Aytaç Kurt ile daha sonra kendi içinde toplanarak bazı kararlar almıştır.
Katılanlar: Nahide Lajus, Zeynep Bozoğlu, Fahrettin Şankaynağı, Mine Soral
1. Belediye Başkanımıza gezici ‘’meraklı otobüs’’ projesi sunumu yapıldı. (Zeynep Bozoğlu, Nahide Lajus, Mine Soral)
2. Rodos Sergisi Belediye başkanımız ve Halkla ilişkiler müdürü Ufuk Bahadır ile görüşüldü, prosedürler üzerinden konuşularak izlenecek yolun Rodos’ tan gelecek bilgiler doğrultusunda olması gerektiğine karar verildi. (Zeynep Bozoğlu, Nahide Lajus, Mine Soral)
3. Ufuk bey tarafından bilgisi aktarılan hayvanlar yararına yapılacak etkinliğe grubumuzdan da destek verileceğine ve yapılacak canlı müzayede ile elde edilecek gelirin Datça Hayvan barınağının tıbbi malzeme ve diğer ihtiyaçlarına katkı sağlayacağı fikri üzerinden değerlendirmeler yapıldı. Ufuk Bahadır konunun takipçisi olacak.
4. Kültür Sanat ve Bilim Grubu etkinlik takviminin oluşturulmasına şimdiden başlanması konusunda ortak karar alındı.
5. Gruba gelir getirecek ve kültür sanat faaliyetlerinde kullanılacak bir ‘’Kültür Sanat ve Bilim Grubu standı’’ için Kent Konseyi başkanımız Aytekin Erdoğan’dan bilgi istenmesi kararı alındı.
6. Grup üyelerimizden istenecek ‘’üye tanıma formu’’nun formatı belirlendi. Oluşturulacak bu form tüm üyelerimiz tarafından doldurularak datcakentkonseyiksbg@hotmail.com adresine gönderilmesi isteneceği kararına varıldı.
7. Eylül-Ekim aylarında düzenlenecek Datça Ruhu sergisinin yeni bir tema ile yeniden yapılması kararı alındı.
8. Ufuk bey ile sergi salonlarının Google harita üzerinde tanımlanması ve tabelalarının görünür bir şekilde yenilenerek merkezden etkili bir noktadan ekstra yönlendirme yapılması gerekliliği görüşüldü. Yapılan tasarımlar görüldü ve dış mekanda kullanılan 200x100 boyutlu afiş asımını kolaylaştırıcı pratik bir klipsli çerçevenin araştırılmasının Ufuk bey tarafından yapılarak bize bilgi vereceği konuşuldu.
TOPLANTI TARİHİ : 03.06.2024
TOPLANTI YERİ : Demokrasi Evi
KATILIMCILAR : Aytekin Erdoğan, Çiğdem Erkan, Gizem Çetin Özer, Tuğrul Kınıkğlu, Tuğce İlhan Bal
TOPLANTI GÜNDEMİ :
I.
Yat Limanı için Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?
II.
Hayvan Hakları Konusunda Son Durum Nedir?
TOPLANTI NOTLARI VE ALINAN KARARLAR
Toplantı notları gündem maddelerine göre yerleştirilmeye çalışılmıştır.
I.
Yat Limanı için Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?
Liman konusunda kritikler yapıldı. Limanı isteyenlerin açıklaması çok iyi değildi. Provokatif davranışlar vardı, önü alınamadığı için istemeyen taraf kendini açıklayamadı. İletişim problemleri yaşandı. Bizim de kent konseyi üyeleri olarak tabii ki her konuda kendi pozisyonlarımız var ancak müzakere ortamının güvenilir yürütücüsü olabilmek için konsensus sürecine arabulucu olarak tarafsız yaklaşmamız şart. Şu an magazinel bir yayılım içerisinde insanlar meraktan konu ne bakmaya çalışıyorlar. Biz burada Kent Konseyi(KK) olarak taraflarla görüşerek bir değerlendirme raporu hazırlamalı ve bir müzakere masası kurmaya çalışmalıyız. Datça yat limanı için sürecin sonunda olsak ve sonucu fazla etkileme şansımız olmasa da diğer sorunların tartışılabilmesi açısından uygun ortamın sağlanmasına katkıda bulunabiliriz.
Sürecin başında gerginliği tırmandırmamak için birebir görüşmelerle ilerlemeliyiz. Bizim kimseyi ikna etmek gibi bir görevimiz yok. Sadece görüşleri görmek, durumun fotoğrafını çıkarıp analizini yapmak sonra da kamuoyuna duyurmak daha doğru olacaktır. Bilgilendirme toplantısı yapalım. Hem hukuki, hem teknik, hem de tarihsel süreci öğrenelim.
II.
Hayvan Hakları Konusunda Son Durum Nedir?
Belediye mama dağıtmama kararını duyurdu, bunun üzerine hemen Hayvan Hakları ÇG ile Belediye bir görüşme yaptı. Çevre ve Sağlık müdürü İlke Bey, neden mama verilmeyeceğinin nedenlerini açıkladı, Belediye’nin geçirdiği zorlu bir süreç olduğunu izah etti. Kararın henüz değişemeyeceğini belirtti.
NOT: 11 Haziran 2024 tarihinde KK yürütme ile Hayvan Hakları ÇG arasında bir toplantı yapıldı. Sorunun çözümü için çeşitli fikirler var. Devamında Belediye Çevre ve Sağlık Müdürlüğü ile ilk fırsatta bir toplantı yapılacak.
Hayvanlar yararına kullanılmak üzere kaynak toplamak için hayvan dostu oteller ile karekod uygulaması yapılabilir. Okutulan karekodda bir IBAN olursa bağışçı oraya mama ya da para bağışında bulunabilir.
EK:
Grupların ne yaptığıyla ilgili toplantılar düzenlemek ama toplantıyı organik yapmak çok iyi olabilir. Bir etkinlik bir piknik bir yemek havasında toplanalım.